Kanapių sėklos žvejybai

Kanapių sėklos žvejybai

Gal kam ir naujiena, tačiau kanapių sėklos yra labai geras ir maistingas masalas įvairioms neplėšrioms žuvims. Kanapes labai mėgsta kuojos ir raudės. Tačiau svarbu prisiminti, kad  šviežios kanapių sėklos masalui gaminti nėra tinkamos, prieš tai jas reikia apdoroti. 

Taigi, kokie namų darbai reikalingi prieš vykstant į žvejybą su masalu iš kanapių? Visa paslaptis ir skanumas yra kanapių sėklų branduoliuose, todėl juos išlukštenti. Tam tereikia  užvirti sėklas vandenyje ir virti ant silpnos ugnies toll, kol sėklos išsprogsta ir pasimato balti branduoliai. Visgi nepatariame ilgam atsitraukti nuo puodo, nes svarbu nepervirti jų, kitaip jos per daug išsprogs ir nekibs prie kabliuko. Tiems kas ruošiasi žvejoti kuojas, patariame į verdantį vandenį šiek tiek įberti sodos. Nuo jos sėklos patamsėja, o tai, anot kai kurių žvejų, labai patinka šios žuvims.  

Svarbu nepervirt kanapių sėklų, nes kitaip jos per daug išsprogs ir nebesilaikys ant kabliuko. Taip pat patariama verdant įberti truputį sodos, kad sėklos kiautas pajuoduotų. Kai kurie žvejai teigia, kad juoda sėkla geriau pritraukia kuojas.

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.