Naujausias tyrimas -  kanapėse esantys junginiai gali užkirsti kelią Covid-19 virusui

Naujausias tyrimas - kanapėse esantys junginiai gali užkirsti kelią Covid-19 virusui

Remiantis Oregono valstijos universitetu susijusių mokslininkų paskelbtu tyrimu, kanapėse esantys junginiai galimai gali užkirsti kelią infekcijai nuo viruso, sukeliančio Covid-19, blokuodami jo patekimą į ląsteles. Tyrimo ataskaita „Kanabinoidai blokuoja SARS-CoV-2 ir naujų variantų patekimą į ląsteles“ pirmadienį internete buvo paskelbta žurnale „Journal of Natural Products“.

Tyrėjai išsiaiškino, kad dvi kanabinoidinės rūgštys, dažniausiai randamos pluoštinėse kanapėse, kanapėse, kanabigerolio rūgštis arba CBGA, ir kanabidiolio rūgštis, dar vadinama CBDA, gali prisijungti prie SARS-CoV-2, viruso, sukeliančio Covid-19, smaigalio baltymo. Prisijungdami prie smaigalio baltymo, junginiai gali neleisti virusui patekti į ląsteles ir sukelti infekciją, o tai gali pasiūlyti naujų būdų užkirsti kelią ligai ir ją gydyti.

Tyrimui vadovavo Richardas van Breemenas, Oregono valstijos Pasaulinio kanapių inovacijų centro Farmacijos koledže ir Linuso Paulingo instituto tyrėjas, bendradarbiaudamas su Oregono sveikatos ir mokslo universiteto mokslininkais. Van Breemanas teigė, kad ištirti kanabinoidai yra įprasti ir lengvai prieinami.

„Šių kanabinoidinių rūgščių gausu kanapėse ir daugelyje kanapių ekstraktų“, – sakė van Breemenas, kurį cituoja vietos žiniasklaida. „Jie nėra kontroliuojamos medžiagos, kaip THC, psichoaktyvioji marihuanos sudedamoji dalis, ir yra saugios žmonėms."

Van Breemanas taip pat pažymėjo, kad tyrimai parodė, kad kanabinoidai buvo veiksmingi prieš naujus viruso variantus, kurie, jo teigimu, yra „vienas iš pagrindinių pandemijos problemų“ sveikatos apsaugos pareigūnams ir gydytojams.

Plačiau apie tai rašo žurnalas Forbes straipsnyje:

https://www.forbes.com/sites/ajherrington/2022/01/11/study-finds-cannabis-compounds-prevent-infection-by-covid-19-virus/?utm_campaign=forbes&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=Valerie&sh=73702b711753

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.